Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Kurczaka (poporcjowanego) lub udka umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie obsmażyc na patelni. Cebulę pokroić w półtalarki. Część cebuli wyłożyć na dno brytfanki, następnie ułożyć kurczaka i resztę cebuli. Na wierzch wycisnąć przez praskę czosnek. Masło pokroić na kawałki i ułożyc na cebuli. Vegetę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i wlać do mięsa. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu około 1 godziny.