Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest lekkie i nie zawiera tłuszczu.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 809
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1065
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 248
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2796
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 809
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1065
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 248
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2796
Składniki
Udka z kurczaka przekrajamy na pół. Przyprawiamy wyżej wymienionymi przyprawami i mieszamy to w misce. Dobrze jest polać troszkę olejem albo oliwą z oliwek- wtedy lepiej rozprowadzają się przyprawy. Wrzucamy mięso do naczynia żaroodpornego.
Warzywa kroimy: Marchew i pietruszka w krążki, seler w kostkę małą, cebula i por w łódeczki. Warzywa mieszamy w misce i posypujemy nimi wcześniej przygotowanego kurczaka. Warzywa trzeba równo rozprowadzić ,żeby powstała "kołderka". Posypujemy koprem.
Zakrywamy pokrywą i wstawiamy do piekarnika na ok, godzinę. na 180 stopni.
Kurczak i warzywa puszczą soki , które się pysznie wymieszają. Dlatego ważne jest żeby nie używać oleju poza tym do przyprawiania kurczaka. Danie wyśmienicie smakuje z ryżem. Smacznego :)