Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w liściach sałaty"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Składniki
czas ok. 25 min; porcja – 230 kcal, cena 1,90 zł
Mięso z piersi kurczaka opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Włóż do miseczki, dodaj pastę curry. Wymieszaj starannie. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć mięso, smaż na złoty kolor 3-4 minuty.
Po tym czasie dodaj do mięsa mleczko kokosowe. Wymieszaj starannie, duś jeszcze kilka minut. Dopraw wedle uznania solą oraz pieprzem.
Przygotuj 8 większych liści sałaty masłowej. Opłucz je i osusz, rozłóż na talerzykach. Ogórek wyszoruj, pokrój w cienkie plasterki. Groszek cukrowy oczyść, odetnij końcówki. Strąki pokrój wzdłuż na paseczki. Chili oczyść z nasionek, drobno posiekaj.
Przestudzone mięso kurczaka wymieszaj razem z ogórkiem, groszkiem cukrowym i chili. Porcje sałatki układaj na miseczkach z liści sałaty. Limonki sparz, wyszoruj. Pokrój w półplasterki. Dekoruj przygotowane porcje sałatki.Źródło: Świat kobiety