Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w łódeczce"
Puszyste, lekkie i bardzo łatwe ciasto z sezonowymi owocami
Odsłon: 21027
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 137
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 26
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 137
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 26
Składniki
ok. 50 minut.
Ziemniaki wyszorować, gotować 25 minut w lekko posolonej wodzie. Kurczaka pokroić w kostkę. Plasterki boczku pokroić na kawałki, wysmażyć na chrupko na suchej patelni i odłożyć, a na tej samej patelni rozgrzać olej. Zrumienić na nim kurczaka i pokrojone pieczarki. Oprószyć solą i pieprzem. Podlać śmietaną i 300 ml wody. Dodać pokrojone dymki i zioła prowansalskie. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, dusić kilka minut. Zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody.
Mandarynki osączyć, pokroić na połówki, dodać do nadzienia na patelni. Przyprawić do smaku. Ziemniaki lekko przestudzić, przekroić wzdłuż. Ustawić je na blasze z piekarnika. Nałożyć porcję nadzienia. Posypać grubo startym żółtym serem i wysmażonymi kawałeczkami boczku. Piec 10 minut w 200°C.Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Dania główne
Wątróbka w sosie śmietanowym
Dania główne
Kotlety z cukinii
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Lato to czas przyrządzania potraw na świeżym powietrzu. Idealnie sprawdza się...
Odsłon: 36
Kurczak pieczony w majonezie
Chciałbym wam zaprezentować niecodzienny sposób na wykorzystanie majonezu. Pr...
Odsłon: 65