Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na wykorzystanie do drugiego dania kurczaka z rosołu.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3810
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3810
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
Cebule i czosnek zeszklić na margarynie lub oleju.Kurczaka z rosołu oddzielić od kości i skóry i rozdrobnić dodadć do cebuli z czosnkiem, całość przyprawić przyprawami, dokładnie wymieszać, następnie podlać wodą, zagotować i poddusić przez ok 10 min.
W tym czsie śmietanę wymieszać z majonezem, a następnie wlać do duszącego się kurczaka, wymieszać dokładnie i zagotować.
Świetnie smakuje z ziemniakami lub makaronem tagniatelle, jeśli ktoś woli z ryżem, to proponuję zaostrzyć smak potrawy chili i dodać odrobinę przyprawy w 5 smaków. SMACZNEGO!