Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na wykorzystanie do drugiego dania kurczaka z rosołu.
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2386
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6543
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2386
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6543
Składniki
Cebule i czosnek zeszklić na margarynie lub oleju.Kurczaka z rosołu oddzielić od kości i skóry i rozdrobnić dodadć do cebuli z czosnkiem, całość przyprawić przyprawami, dokładnie wymieszać, następnie podlać wodą, zagotować i poddusić przez ok 10 min.
W tym czsie śmietanę wymieszać z majonezem, a następnie wlać do duszącego się kurczaka, wymieszać dokładnie i zagotować.
Świetnie smakuje z ziemniakami lub makaronem tagniatelle, jeśli ktoś woli z ryżem, to proponuję zaostrzyć smak potrawy chili i dodać odrobinę przyprawy w 5 smaków. SMACZNEGO!