Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na wykorzystanie do drugiego dania kurczaka z rosołu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1611
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1380
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1421
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1452
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1611
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1380
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1421
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1452
Składniki
Cebule i czosnek zeszklić na margarynie lub oleju.Kurczaka z rosołu oddzielić od kości i skóry i rozdrobnić dodadć do cebuli z czosnkiem, całość przyprawić przyprawami, dokładnie wymieszać, następnie podlać wodą, zagotować i poddusić przez ok 10 min.
W tym czsie śmietanę wymieszać z majonezem, a następnie wlać do duszącego się kurczaka, wymieszać dokładnie i zagotować.
Świetnie smakuje z ziemniakami lub makaronem tagniatelle, jeśli ktoś woli z ryżem, to proponuję zaostrzyć smak potrawy chili i dodać odrobinę przyprawy w 5 smaków. SMACZNEGO!