Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na wykorzystanie do drugiego dania kurczaka z rosołu.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19330
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1725
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232187
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19330
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1725
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232187
Składniki
Cebule i czosnek zeszklić na margarynie lub oleju.Kurczaka z rosołu oddzielić od kości i skóry i rozdrobnić dodadć do cebuli z czosnkiem, całość przyprawić przyprawami, dokładnie wymieszać, następnie podlać wodą, zagotować i poddusić przez ok 10 min.
W tym czsie śmietanę wymieszać z majonezem, a następnie wlać do duszącego się kurczaka, wymieszać dokładnie i zagotować.
Świetnie smakuje z ziemniakami lub makaronem tagniatelle, jeśli ktoś woli z ryżem, to proponuję zaostrzyć smak potrawy chili i dodać odrobinę przyprawy w 5 smaków. SMACZNEGO!