Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis rodem z Afryki Zachodniej.. tym razem z Senegalu. Pyszne i proste danie z latwo dostepnych skladnikow. Najczesciej podawane z ryzem lub smazonym yamem, a nawet goraca bagietka.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2994
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2994
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Kurczaka podzielic na 4-6 kawalkow i zamarynowac na przynajmniej 2 godziny, a najlepiej na noc. Po zamarynowaniu obsmazyc kurczakana rumiano na glebokiej patelni dodjac cala marynate. Kurczaka odlozyc i na tej samej patelni podzmazyc cebule pokrojona w piorka, papryke w slupki i marchewke w plasterki przez ok 10 min do nabrania lekko zrumienionego koloru, po czym dodac ok 2 szkl wody lub bulionu i wczesniej podsmazonego kurczaka, dusic pod przykryciem ok 20 min, dodac oliwki i dusic jeszcze 10 min. W razie potrzeby oprawic sola, pieprzem i maggi.