Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis rodem z Afryki Zachodniej.. tym razem z Senegalu. Pyszne i proste danie z latwo dostepnych skladnikow. Najczesciej podawane z ryzem lub smazonym yamem, a nawet goraca bagietka.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1363
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12840
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4564
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1363
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12840
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4564
Składniki
Kurczaka podzielic na 4-6 kawalkow i zamarynowac na przynajmniej 2 godziny, a najlepiej na noc. Po zamarynowaniu obsmazyc kurczakana rumiano na glebokiej patelni dodjac cala marynate. Kurczaka odlozyc i na tej samej patelni podzmazyc cebule pokrojona w piorka, papryke w slupki i marchewke w plasterki przez ok 10 min do nabrania lekko zrumienionego koloru, po czym dodac ok 2 szkl wody lub bulionu i wczesniej podsmazonego kurczaka, dusic pod przykryciem ok 20 min, dodac oliwki i dusic jeszcze 10 min. W razie potrzeby oprawic sola, pieprzem i maggi.