Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis rodem z Afryki Zachodniej.. tym razem z Senegalu. Pyszne i proste danie z latwo dostepnych skladnikow. Najczesciej podawane z ryzem lub smazonym yamem, a nawet goraca bagietka.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 15
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1070
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2610
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 15
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1070
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2610
Składniki
Kurczaka podzielic na 4-6 kawalkow i zamarynowac na przynajmniej 2 godziny, a najlepiej na noc. Po zamarynowaniu obsmazyc kurczakana rumiano na glebokiej patelni dodjac cala marynate. Kurczaka odlozyc i na tej samej patelni podzmazyc cebule pokrojona w piorka, papryke w slupki i marchewke w plasterki przez ok 10 min do nabrania lekko zrumienionego koloru, po czym dodac ok 2 szkl wody lub bulionu i wczesniej podsmazonego kurczaka, dusic pod przykryciem ok 20 min, dodac oliwki i dusic jeszcze 10 min. W razie potrzeby oprawic sola, pieprzem i maggi.