Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodycz ananasa, sos czosnkowy, soczysty kurczak - pyszne i aromatyczne.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11067
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3465
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1174
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 361
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11067
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3465
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1174
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 361
Składniki
Otwieramy puszkę ananasa. Odsączamy sok, nie wylewamy go. Plasterki ananasa kroimy w kostkę. Gotowe kostki przekładamy do miseczki. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na średnie kawałeczki. Dodajemy przyprawę do kurczaka i odrobinę kurkumy, wstawiamy do lodówki na min. godzinę. Przygotowujemy sos czosnkowy: kilka ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę dodajemy do jogurtu naturalnego, doprawiamy pieprzem oraz sokiem z naszego ananasa (nie za dużo aby nie był za rzadki). Mieszamy i wstawiamy sos do lodówki. Pozostały sok z ananasa zostawiamy, dodamy go do potrawy. Wyciągamy mięso z lodówki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. W tym samym czasie gotujemy ryż. Wrzucamy kurczaka na patelnię i obsmażamy kilka minut. Następnie dodajemy pokrojonego ananasa. Wszystko przykrywamy i smażymy jeszcze 5min. Na koniec dodajemy resztę soku z ananasa i wszystko razem chwilę dusimy. Gotowy ryż przekładamy na talerz, polewamy go sosem czosnkowym, nakładamy naszą potrawę. Gotowe! Można zajadać :) Smacznego! :)