Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodycz ananasa, sos czosnkowy, soczysty kurczak - pyszne i aromatyczne.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3593
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3593
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Składniki
Otwieramy puszkę ananasa. Odsączamy sok, nie wylewamy go. Plasterki ananasa kroimy w kostkę. Gotowe kostki przekładamy do miseczki. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na średnie kawałeczki. Dodajemy przyprawę do kurczaka i odrobinę kurkumy, wstawiamy do lodówki na min. godzinę. Przygotowujemy sos czosnkowy: kilka ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę dodajemy do jogurtu naturalnego, doprawiamy pieprzem oraz sokiem z naszego ananasa (nie za dużo aby nie był za rzadki). Mieszamy i wstawiamy sos do lodówki. Pozostały sok z ananasa zostawiamy, dodamy go do potrawy. Wyciągamy mięso z lodówki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. W tym samym czasie gotujemy ryż. Wrzucamy kurczaka na patelnię i obsmażamy kilka minut. Następnie dodajemy pokrojonego ananasa. Wszystko przykrywamy i smażymy jeszcze 5min. Na koniec dodajemy resztę soku z ananasa i wszystko razem chwilę dusimy. Gotowy ryż przekładamy na talerz, polewamy go sosem czosnkowym, nakładamy naszą potrawę. Gotowe! Można zajadać :) Smacznego! :)