Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z fasolą"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 148
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 148
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Nóżki kurczaka umyj, osusz, przypraw, odstaw na godzinę. Usmaż na mocnym ogniu. Podsmaż w rondlu pokrojoną cebulę, włóż kurczaka, dolej wody. Duś pod przykryciem 30 minut.
Do mięsa dodaj fasolę, pokrojone pomidory z puszki, pokrojone pomidorki koktajlowe, przyprawy. Duś pod przykryciem jeszcze 15 minut. Posyp świeżą bazylią. Podawaj z ryżem, ziemniakami lub pieczywem.Źródło: Dobry Tydzień