Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z kalerosse"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 716
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1043
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 226
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2762
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 716
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1043
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 226
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2762
Składniki
Piersi kurczaka kroję w plastry, delikatnie rozbijam, oprószam solą i pieprzem. Obsmażam na oleju, żeby się podrumieniły. W garnku zagotowuję bulion i przekładam do niego kotlety, dodaję listek i ziele. Duszę na wolnym ogniu.
Na patelni podsmażam na oleju pokrojone kalerosse z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Po ok. 5 minutach przekładam warzywo do garnka z kotletami.
Duszę jeszcze 5 minut i dodaję śmietankę. Gotuję do chwili, aż sos zacznie gęstnieć. Kotlety wykładam na półmisek i polewam sosem. Podaję z ziemniakami lub kaszą.Źródło: Rewia