Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z kalerosse"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2070
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421346
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2045
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2070
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421346
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2045
Składniki
Piersi kurczaka kroję w plastry, delikatnie rozbijam, oprószam solą i pieprzem. Obsmażam na oleju, żeby się podrumieniły. W garnku zagotowuję bulion i przekładam do niego kotlety, dodaję listek i ziele. Duszę na wolnym ogniu.
Na patelni podsmażam na oleju pokrojone kalerosse z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Po ok. 5 minutach przekładam warzywo do garnka z kotletami.
Duszę jeszcze 5 minut i dodaję śmietankę. Gotuję do chwili, aż sos zacznie gęstnieć. Kotlety wykładam na półmisek i polewam sosem. Podaję z ziemniakami lub kaszą.Źródło: Rewia