Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z kalerosse"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 379
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7524
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13413
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2687
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 379
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7524
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13413
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2687
Składniki
Piersi kurczaka kroję w plastry, delikatnie rozbijam, oprószam solą i pieprzem. Obsmażam na oleju, żeby się podrumieniły. W garnku zagotowuję bulion i przekładam do niego kotlety, dodaję listek i ziele. Duszę na wolnym ogniu.
Na patelni podsmażam na oleju pokrojone kalerosse z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Po ok. 5 minutach przekładam warzywo do garnka z kotletami.
Duszę jeszcze 5 minut i dodaję śmietankę. Gotuję do chwili, aż sos zacznie gęstnieć. Kotlety wykładam na półmisek i polewam sosem. Podaję z ziemniakami lub kaszą.Źródło: Rewia