Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z oliwkami"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10352
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336704
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4168
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423295
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10352
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336704
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4168
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423295
Składniki
na 4 porcjE:
Pałki z kurczaka obierz ze skóry i podsmaż na oleju z każdej strony na rumiano. Przełóż je do większego garnka.
Na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Przełóż do kurczaka.
Mięso zalej sokiem pomidorowym i wodą, dodaj pomidory, wsyp przyprawy i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 20-25 minut.
5 minut przed końcem smażenia dodaj pokrojone w plasterki oliwki oraz odsączoną z zalewy białą fasolę (możesz użyć również gotowanej fasoli, nie musi być konserwowa). Danie serwuj ze świeżym pieczywem.
Katarzyna Cukier z DrzewicyŹródło: Super TV