Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z oliwkami"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10126
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10126
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
Składniki
na 4 porcjE:
Pałki z kurczaka obierz ze skóry i podsmaż na oleju z każdej strony na rumiano. Przełóż je do większego garnka.
Na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Przełóż do kurczaka.
Mięso zalej sokiem pomidorowym i wodą, dodaj pomidory, wsyp przyprawy i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 20-25 minut.
5 minut przed końcem smażenia dodaj pokrojone w plasterki oliwki oraz odsączoną z zalewy białą fasolę (możesz użyć również gotowanej fasoli, nie musi być konserwowa). Danie serwuj ze świeżym pieczywem.
Katarzyna Cukier z DrzewicyŹródło: Super TV