Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z oliwkami"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Składniki
na 4 porcjE:
Pałki z kurczaka obierz ze skóry i podsmaż na oleju z każdej strony na rumiano. Przełóż je do większego garnka.
Na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Przełóż do kurczaka.
Mięso zalej sokiem pomidorowym i wodą, dodaj pomidory, wsyp przyprawy i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 20-25 minut.
5 minut przed końcem smażenia dodaj pokrojone w plasterki oliwki oraz odsączoną z zalewy białą fasolę (możesz użyć również gotowanej fasoli, nie musi być konserwowa). Danie serwuj ze świeżym pieczywem.
Katarzyna Cukier z DrzewicyŹródło: Super TV