Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z oliwkami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5811
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1256
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12488
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5249
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5811
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1256
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12488
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5249
Składniki
na 4 porcjE:
Pałki z kurczaka obierz ze skóry i podsmaż na oleju z każdej strony na rumiano. Przełóż je do większego garnka.
Na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Przełóż do kurczaka.
Mięso zalej sokiem pomidorowym i wodą, dodaj pomidory, wsyp przyprawy i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 20-25 minut.
5 minut przed końcem smażenia dodaj pokrojone w plasterki oliwki oraz odsączoną z zalewy białą fasolę (możesz użyć również gotowanej fasoli, nie musi być konserwowa). Danie serwuj ze świeżym pieczywem.
Katarzyna Cukier z DrzewicyŹródło: Super TV