Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z oliwkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10887
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1179
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11629
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 810
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10887
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1179
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11629
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 810
Składniki
na 4 porcjE:
Pałki z kurczaka obierz ze skóry i podsmaż na oleju z każdej strony na rumiano. Przełóż je do większego garnka.
Na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Przełóż do kurczaka.
Mięso zalej sokiem pomidorowym i wodą, dodaj pomidory, wsyp przyprawy i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 20-25 minut.
5 minut przed końcem smażenia dodaj pokrojone w plasterki oliwki oraz odsączoną z zalewy białą fasolę (możesz użyć również gotowanej fasoli, nie musi być konserwowa). Danie serwuj ze świeżym pieczywem.
Katarzyna Cukier z DrzewicyŹródło: Super TV