Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty, tani i pyszny przepis :D
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Cebulkę zeszklić na maśle, podlać 1/4 sklanki wody i dusić aż odparuje woda. Do miękkiej cebulki dodajemy pokrojonego w grubą kostkę kurczaka i smażymy az się troszkę zarumieni, (w trakcie smażenia można troszkę posolić mięso) podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Pieczarki kroimy w całości nie odcinając nużek na duże kawałki (małe pieczarki można tylko na pół). Jak z kurczaka odparuje większość wody dodajemy pokrojone pieczarki i delikatnie solimy żeby puściły wodę. Dusimy wszystko razem do miękkości pieczarek. Do kubka nalewany trochę wody która się wytrąciła z pieczarek, roztrzepujemy w niej śmietanę i dolewamy ją do garka z mięsem i pieczarkami. Wszystko razem dusimy na bardzo wolnym ogniu aż samoistnie zgęstnieje, jeśli nie mamy czasu czekać można zagęścić jedna łyżką moąki roztrzepanej w 1/2 szklanki zimnej wody. pod koniec dokładamy posiekany koperek (im więcej tym lepiej). Podajemy z makaronem lub jako gulasz do ziemniaczków. Smacznego.