Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie w przygotowaniu.
Dla wielbicieli śledzi kolejny przepis na ich przyrządzenie. Tym razem śledzi...
Odsłon: 2841
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 157
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 29
Dla wielbicieli śledzi kolejny przepis na ich przyrządzenie. Tym razem śledzi...
Odsłon: 2841
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 157
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 29
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło, w tym czasie kroimy w krążki białą część pora po czym wrzucamy wszystko na patelnię. Przykrywamy i dusimy do miękkości (ok.5 min.)
Kurczaka kroimy w paski lub kostkę i dodajemy do podduszonego pora. Mieszamy, doprawiamy podanymi wyżej przyprawami i znowu dusimy (ok. 10min.)
Do pora i kurczaka wlewamy śmietankę oraz pokrojony drobno świeży koper. Mieszamy, przykrywamy i dusimy kilka minut aż wszystko się na patelni "przegryzie" (8-10min.)
Gotową potrawę podajemy np. z ugotowanym białym ryżem.
Smacznego :-)