Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie w przygotowaniu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1600
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1600
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło, w tym czasie kroimy w krążki białą część pora po czym wrzucamy wszystko na patelnię. Przykrywamy i dusimy do miękkości (ok.5 min.)
Kurczaka kroimy w paski lub kostkę i dodajemy do podduszonego pora. Mieszamy, doprawiamy podanymi wyżej przyprawami i znowu dusimy (ok. 10min.)
Do pora i kurczaka wlewamy śmietankę oraz pokrojony drobno świeży koper. Mieszamy, przykrywamy i dusimy kilka minut aż wszystko się na patelni "przegryzie" (8-10min.)
Gotową potrawę podajemy np. z ugotowanym białym ryżem.
Smacznego :-)