Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie w przygotowaniu.
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 45
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30638
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9064
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 773
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 45
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30638
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9064
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 773
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło, w tym czasie kroimy w krążki białą część pora po czym wrzucamy wszystko na patelnię. Przykrywamy i dusimy do miękkości (ok.5 min.)
Kurczaka kroimy w paski lub kostkę i dodajemy do podduszonego pora. Mieszamy, doprawiamy podanymi wyżej przyprawami i znowu dusimy (ok. 10min.)
Do pora i kurczaka wlewamy śmietankę oraz pokrojony drobno świeży koper. Mieszamy, przykrywamy i dusimy kilka minut aż wszystko się na patelni "przegryzie" (8-10min.)
Gotową potrawę podajemy np. z ugotowanym białym ryżem.
Smacznego :-)