Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 221
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 946
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 221
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 946
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4041
Składniki
Piersi z kurczaka oczyść i przekrój wzdłuż. Dopraw je solą oraz pieprzem, a następnie podsmaż na patelni na mocno rozgrzanym oleju. Razem z wysmażonym sosem przełóż je do brytfanny.
Oczyść fenkuł i pokrój w plasterki. Pomidorki opłucz i przekrój na połówki. Przygotowane warzywa umieść w brytfannie wraz z mięsem i gałązkami tymianku.
Bułkę tartą połącz z parmezanem, posiekanym szczypiorkiem oraz miękkim masłem. Rozłóż mieszankę na mięsie.
Całość podlej małą ilością wody i piecz ok.15 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.Źródło: Telemax