Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7561
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 197
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2330
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 523
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7561
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 197
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2330
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 523
Składniki
Piersi z kurczaka oczyść i przekrój wzdłuż. Dopraw je solą oraz pieprzem, a następnie podsmaż na patelni na mocno rozgrzanym oleju. Razem z wysmażonym sosem przełóż je do brytfanny.
Oczyść fenkuł i pokrój w plasterki. Pomidorki opłucz i przekrój na połówki. Przygotowane warzywa umieść w brytfannie wraz z mięsem i gałązkami tymianku.
Bułkę tartą połącz z parmezanem, posiekanym szczypiorkiem oraz miękkim masłem. Rozłóż mieszankę na mięsie.
Całość podlej małą ilością wody i piecz ok.15 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.Źródło: Telemax