Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kuskus z warzywami"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4396
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11953
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5603
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4396
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11953
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5603
Składniki
Kuskus zalej wrzątkiem, tak aby woda sięgała pół cm powyżej kaszki. Przykryj, odstaw na 5 min, aby napęczniał. Awokado przekrój, usuń pestkę, wyjmij miąższ i pokrój na kawałki, skrop sokiem z cytryny. Oliwki przekrój na pół, pomidory na ćwiartki lub w plasterki.
Kuskus przełóż do salaterki, dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Dodaj oliwki, awokado, pomidory. Skrop oliwą i wymieszaj z posiekaną natką. Od razu podawaj.
Makarony bez gotowania
?Jest kilka rodzajów makaronów, które wystarczy zalać gorącą wodą i poczekać – po chwili są gotowe do jedzenia. To np. makaron sojowy, cienki ryżowy oraz płaty papieru ryżowego (np. do przygotowywania sajgonek na surowo).Źródło: Świat kobiety