Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, zdrowe i proste w wykonaniu
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 343
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 358
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 252
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 132
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 343
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 358
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 252
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 132
Składniki
Wszystkie warzywa - za wyjątkiem pomidorów- (oczywiście już umyte, obrane i pokrojone) wrzucam do osolonej wody i gotuję (ale uwaga! nie mogą być zbyt miękkie). Na patelni podsmażam (na oliwie) cebulkę - gdy ta się zeszkli dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie wszystkie ugotowane wcześniej warzywa. Zalewam wywarem i na końcu dodaję pomidory - duszę 10 min. Doprawiam do smaku solą, pieprzem cayenne (może być zwykły) i bazylią. KUSKUS: Zagotować 300 ml wody, następnie zdjąć z ognia i wsypać kuskus. Zostawić na 5 min i wymieszać z masłem (można dodać szczyptę curry) Uformować na talerzu wianuszek z kaszy kuskus, a do dołka, który powstanie wsypać warzywa. Posypać posiekaną natką pietruszki.