Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kwaśnica z czerwoną fasolą"
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 205
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1959
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 205
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1959
Składniki
Mięso umyj, osusz na papierowym ręczniku i pokrój w większą kostkę. Oprósz solą, pieprzem oraz słodką i ostrą mieloną papryką.
Pory oczyść, starannie opłucz i pokrój w grubsze talarki. Cebule obierz, grubo posiekaj. Kapus tę kiszoną dobrze odciśnij, pokrój.
Na patelni mocno rozgrzej 4 łyżki oleju. Włóż mięso i smażąc na dużym płomieniu, zrumień je ze wszystkich stron. Dodaj pokrojone cebule oraz pory. Mieszając, smaż wszystko kilka minut.
przełóż z patelni do garnka. Dodaj kapustę kiszoną, wlej bulion oraz białe wino. Zmniejsz płomień, garnek przykryj i gotuj, aż kapusta będzie miękka (około 30 minut).
Czerwoną fasolę przełóż na sitko, przelej dokładnie zimną wodą i starannie ją osącz. Natkę pietruszki opłucz, osusz i dość drobno posiekaj.
Fasolę dodaj do kapuśniaka, delikatnie wymieszaj i gotuj jeszcze 5 min, przypraw. Tuż przed podaniem danie posyp posiekaną natką.Źródło: Tina