Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kwaśnica z czerwoną fasolą"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3485
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 606
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3759
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 319
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 572
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3485
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 606
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3759
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 319
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 572
Składniki
Mięso umyj, osusz na papierowym ręczniku i pokrój w większą kostkę. Oprósz solą, pieprzem oraz słodką i ostrą mieloną papryką.
Pory oczyść, starannie opłucz i pokrój w grubsze talarki. Cebule obierz, grubo posiekaj. Kapus tę kiszoną dobrze odciśnij, pokrój.
Na patelni mocno rozgrzej 4 łyżki oleju. Włóż mięso i smażąc na dużym płomieniu, zrumień je ze wszystkich stron. Dodaj pokrojone cebule oraz pory. Mieszając, smaż wszystko kilka minut.
przełóż z patelni do garnka. Dodaj kapustę kiszoną, wlej bulion oraz białe wino. Zmniejsz płomień, garnek przykryj i gotuj, aż kapusta będzie miękka (około 30 minut).
Czerwoną fasolę przełóż na sitko, przelej dokładnie zimną wodą i starannie ją osącz. Natkę pietruszki opłucz, osusz i dość drobno posiekaj.
Fasolę dodaj do kapuśniaka, delikatnie wymieszaj i gotuj jeszcze 5 min, przypraw. Tuż przed podaniem danie posyp posiekaną natką.Źródło: Tina