Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kwiecista tarta z marchewką i cukinią"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3721
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2056
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5470
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5509
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3721
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2056
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5470
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5509
Składniki
Formę wysmaruj olejem. Mąkę, sól, jajko i margarynę dokładnie wymieszaj. Zagnieć gładkie ciasto i wyłóż nim natłuszczoną formę. Spód tarty podziurkuj widelcem, dno i boki przykryj folią aluminiową i wsyp groch. Wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C. Usuń folię i groch, piecz kolejne 15 minut na złoty kolor. W tym czasie przygotuj warzywa.
Cukinie i marchewki pokrój wzdłuż w cienkie paski (najlepiej obieraczką do warzyw). Paski układaj naprzemiennie na podpieczonym spodzie. Pozostałe jajka dokładnie wymieszaj ze śmietaną i przyprawami. Dodaj starty ser żółty i połącz. Przygotowaną masę wylej na tartę. Piecz w temperaturze 180°C przez 45 minut.Źródło: Na żywo