Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31044
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5851
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31044
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5851
Składniki
W 100 ml mleka rozpuść drożdże i cukier. Dodaj kilka łyżek mąki, wymieszaj i odstaw na 30 min.
Rozczyn połącz z resztą mąki, mleka i soli, wymieszaj. Pozostaw na pół godz.
Z ciasta uformuj 4 placki. Odstaw na kwadrans, po czym usmaż na głębokim oleju.
Z 3 łyżek oliwy, ząbka czosnku i 3 łyżek wody zrób sos. Posmaruj nim placki, posyp startym serem, polej keczupem.Źródło: Kurier TV