Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 201
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 47
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 355
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 201
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 47
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 355
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Składniki
W 100 ml mleka rozpuść drożdże i cukier. Dodaj kilka łyżek mąki, wymieszaj i odstaw na 30 min.
Rozczyn połącz z resztą mąki, mleka i soli, wymieszaj. Pozostaw na pół godz.
Z ciasta uformuj 4 placki. Odstaw na kwadrans, po czym usmaż na głębokim oleju.
Z 3 łyżek oliwy, ząbka czosnku i 3 łyżek wody zrób sos. Posmaruj nim placki, posyp startym serem, polej keczupem.Źródło: Kurier TV