Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lasagna z sosem bolońskim i pieczarkami to mączna potrawa włoska wyczarowana z niewyszukanych składników!:)
Przygotować sos: cebulę i marchew obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Seler oczyścić, opłukać, drobno pokroić.
Boczek pokroić w kostkę lub w paseczki i wraz z warzywami podsmażyć na oleju. Kiedy boczek się zrumieni, dodać wołowinę i smażyć do chwili, aż mięso zmieni kolor. Następnie wlać wino oraz bulion i stale mieszając, gotować.
Gdy płyn wyparuje, dodać sparzone, obrane ze skórki i pokrojone pomidory, sól, pieprz i zioła. Dusić 1 godzinę na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Pieczarki umyć, pokroić na plasterki, przesmażyć na 2 łyżkach oleju. W wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju ugotować makaron na półmiękko.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i układać w nim warstwami na przemian: makaron, sos boloński, cheddar i pieczarki. Wierzchnią warstwę makaronu posypać paroma wiórkami masła oraz parmezanem. Potrawę zapiekać w temperaturze 180°C przez około 20 minutek:))
RADA: Na naszym rynku pojawiły się dwa rodzaje lasagne: jedna, którą trzeba ugotować przed zapiekaniem, druga nie wymagając gotowania <więc wasz wybór:) Życzę smacznego!!
Drazni kubki smakowe tak,że nie możesz się od niej oderwać !
Odsłon: 39090
:) Bardzo fajna lasagne dla smakoszy szpinaku
Odsłon: 23422
Lasagne, dla wielu kolejna potrawa włoska, dla innych znana jako kluski z Chi...
Odsłon: 1140
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 59
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 33
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 48
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5118
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52355
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 59
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 33
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 48
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5118
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52355
Składniki
Przygotować sos: cebulę i marchew obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Seler oczyścić, opłukać, drobno pokroić.
Boczek pokroić w kostkę lub w paseczki i wraz z warzywami podsmażyć na oleju. Kiedy boczek się zrumieni, dodać wołowinę i smażyć do chwili, aż mięso zmieni kolor. Następnie wlać wino oraz bulion i stale mieszając, gotować.
Gdy płyn wyparuje, dodać sparzone, obrane ze skórki i pokrojone pomidory, sól, pieprz i zioła. Dusić 1 godzinę na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Pieczarki umyć, pokroić na plasterki, przesmażyć na 2 łyżkach oleju. W wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju ugotować makaron na półmiękko.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i układać w nim warstwami na przemian: makaron, sos boloński, cheddar i pieczarki. Wierzchnią warstwę makaronu posypać paroma wiórkami masła oraz parmezanem. Potrawę zapiekać w temperaturze 180°C przez około 20 minutek:)) RADA: Na naszym rynku pojawiły się dwa rodzaje lasagne: jedna, którą trzeba ugotować przed zapiekaniem, druga nie wymagając gotowania <więc wasz wybór:) Życzę smacznego!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
PYSZNA KARKÓWKA Z MARYNATĄ
Dania główne
Chorwackie cevapcici z grilla
Dania główne
Fasola Jaś po bretońsku
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
PYSZNA KARKÓWKA Z MARYNATĄ
Prosty przepis na marynatę do karkówki gdzie będzie nam potrzebny karczek wie...
Odsłon: 6
Chorwackie cevapcici z grilla
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 48