Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Cebulkę pokroić w plasterki, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej, czosnek posiekać, wszystko razem podsmarzyć na oliwie, po ok 2 minutach dodać mieso i znów lekko podsmarzyć, dodac pomidory z puszki przecier pomidorowy i przyprawy, razem smarzyćna małym ogniu ok 15 min. Makaron można lekko obgotować ale nie trzeba ( JA jak robie to nigdy nie gotuje, a zawsze wychodzi idealny) i wyłożyć jedną warstwę na dno średniej blaszki na to farsz i sos serowy, na wierzch znów makaron, farsz i sos, na końcu posypać serem żółtym, piec ok 30 - 40 min w 200*C Smacznego!