Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne,dla miłośników makaronu,
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4843
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13158
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5777
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7388
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4843
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13158
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5777
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7388
Składniki
Ja wcześniej wrzucam makaron do wrzącej wody i gotuję ok.3 min,a potem hartuję go zimną wodą(wszystko po to by skrocić czas pieczenia).Oczywiście nie trzeba tego robić.
Cebulę obieram i kroję w kostkę,Wrzucam na patelnie z rozgrzanym olejem, podsmażam aż zmięknie.Pieczarki obieram i kroję w paseczki lub ścieram na tarce o grubych oczkach.Następnie wrzucam na patelnię z cebulką.Smażę do czasu,gdy pieczarki już zmiękną i będą gotowe do jedzenia.(ok.15min)
W między czasie do osobnego garnka wrzucam mięso mielone i przysmażam.
Gdy pieczarki będą już gotowe przesypuje je do garnka w którym smażę mięso,dodaję odrobinę sosu pomidorowego oraz wyciskam przez praskę czosnek.Do tego wszystkiego dodaję starty na tarce o grubych oczkach ser żółty.To wszystko jeszcze chwilkę smażę na wolnym ogniu.(By czosnek puścił odpowiedni aromat)
Naczynie żaroodporne należy wysmarować masłem lub margaryną.
Układam makaron tak by zakrył dno, na to mięso z pieczarkami i polewam sosem pomidorowym i tak do wyczerpania składnków.Na wierzch daje makaron i polewam sokiem. SMACZNEGO:)