Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne ze szpinakiem"
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1035
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1123
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2856
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1035
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1123
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2856
Składniki
Szpinak rozmrozić na sitku. Makaron gotować ok. 5 minut, aż lekko zmięknie. Odcedzić, rozłożyć, by płaty się nie stykały. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
Rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać czosnek. Wrzucić szpinak, doprawić. Pod koniec dodać posiekaną mozarellę i tarty żółty ser.
W natłuszczonej formie układać płaty makaronu na zmianę z masą szpinakową. Zalać przecierem pomidorowym doprawionym solą i pieprzem. Zapiekać ok. 25 minut w temp. 180oC.
Jeśli nie lubisz połączenia szpinaku z pomidorami, polej lasagne beszamelem i posyp tartym parmezanem.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium