Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne ze szpinakiem"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Szpinak rozmrozić na sitku. Makaron gotować ok. 5 minut, aż lekko zmięknie. Odcedzić, rozłożyć, by płaty się nie stykały. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
Rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać czosnek. Wrzucić szpinak, doprawić. Pod koniec dodać posiekaną mozarellę i tarty żółty ser.
W natłuszczonej formie układać płaty makaronu na zmianę z masą szpinakową. Zalać przecierem pomidorowym doprawionym solą i pieprzem. Zapiekać ok. 25 minut w temp. 180oC.
Jeśli nie lubisz połączenia szpinaku z pomidorami, polej lasagne beszamelem i posyp tartym parmezanem.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium