Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne ze szpinakiem"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19205
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13011
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1647
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232080
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19205
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13011
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1647
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232080
Składniki
Szpinak rozmrozić na sitku. Makaron gotować ok. 5 minut, aż lekko zmięknie. Odcedzić, rozłożyć, by płaty się nie stykały. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
Rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać czosnek. Wrzucić szpinak, doprawić. Pod koniec dodać posiekaną mozarellę i tarty żółty ser.
W natłuszczonej formie układać płaty makaronu na zmianę z masą szpinakową. Zalać przecierem pomidorowym doprawionym solą i pieprzem. Zapiekać ok. 25 minut w temp. 180oC.
Jeśli nie lubisz połączenia szpinaku z pomidorami, polej lasagne beszamelem i posyp tartym parmezanem.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium