Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne ze szpinakiem"
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 450
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 115
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 37
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 450
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 115
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 37
Składniki
Szpinak rozmrozić na sitku. Makaron gotować ok. 5 minut, aż lekko zmięknie. Odcedzić, rozłożyć, by płaty się nie stykały. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
Rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać czosnek. Wrzucić szpinak, doprawić. Pod koniec dodać posiekaną mozarellę i tarty żółty ser.
W natłuszczonej formie układać płaty makaronu na zmianę z masą szpinakową. Zalać przecierem pomidorowym doprawionym solą i pieprzem. Zapiekać ok. 25 minut w temp. 180oC.
Jeśli nie lubisz połączenia szpinaku z pomidorami, polej lasagne beszamelem i posyp tartym parmezanem.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium