Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam do wypróbowania przepisu na pyszną lazanię
Na patelni podsmażamy mięso, dodajemy startą na grubych oczkach marchew, pokrojoną w kostkę cebulę, zgniecione ząbki czosnku. i dalej podsmażamy.
Doprawiamy sola, pieprzem, koncentratem i ketchupem.
Przygotowanie makaronu:
Do osolonej wrzącej wody wkładamy po kilka sztuk płatków z makaronu lazanii (ja wkładam po 3 szt żeby się nie posklejały)
Gotujemy aldente i ilość taką żeby wystarczyło na trzy warstwy położone w naczyniu żaroodpornym.
Sos beszamelowy:
W garnuszku rozpuścić masło, dodać mąkę ciągle mieszając oraz szklankę mleka. Doprawić pieprzem do smaku. Mieszać do zgęstnienia.
Układanie:
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą.
Układamy warstwę makaronu.
Na nią warstwę mięsa,
potem smarujemy sosem beszamelowym.
Czynność powtarzamy do trzech warstw.
Na ostatniej warstwie zamiast makaronu układamy pokrojone w plastry pomidory.
Posypujemy startym serem żółtym.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st. C przez ok. 30 minut.
Smacznego :)
Lazania to doskonały sposób na danie obiadowe lub proszoną kolację. Na pewno...
Odsłon: 24088
Włoska kuchnia, lazania jako cannelloni , sprawdza się , polecam bardzo.
Odsłon: 3235
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4033
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 182
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 876
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4033
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 182
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 876
Składniki
Na patelni podsmażamy mięso, dodajemy startą na grubych oczkach marchew, pokrojoną w kostkę cebulę, zgniecione ząbki czosnku. i dalej podsmażamy. Doprawiamy sola, pieprzem, koncentratem i ketchupem.
Przygotowanie makaronu: Do osolonej wrzącej wody wkładamy po kilka sztuk płatków z makaronu lazanii (ja wkładam po 3 szt żeby się nie posklejały) Gotujemy aldente i ilość taką żeby wystarczyło na trzy warstwy położone w naczyniu żaroodpornym.
Sos beszamelowy: W garnuszku rozpuścić masło, dodać mąkę ciągle mieszając oraz szklankę mleka. Doprawić pieprzem do smaku. Mieszać do zgęstnienia.
Układanie: Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą. Układamy warstwę makaronu. Na nią warstwę mięsa, potem smarujemy sosem beszamelowym. Czynność powtarzamy do trzech warstw. Na ostatniej warstwie zamiast makaronu układamy pokrojone w plastry pomidory. Posypujemy startym serem żółtym. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st. C przez ok. 30 minut. Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gulasz Polonez
Dania główne
Kapusta faszerowana czyli inaczej gołąbki
Dania główne
Schab ze śliwką i morelą pieczony w rękawie
Dania główne
Szaszłyki z kiełbaskami i warzywami
Gulasz Polonez
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 5
Kapusta faszerowana czyli inaczej gołąbki
Różnie nazywają tę potrawę ale ja nazywa ją gołąbkami i niech tak zostanie, p...
Odsłon: 49