Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam do wypróbowania przepisu na pyszną lazanię
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 236
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 919
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 51
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 236
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 919
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 51
Składniki
Na patelni podsmażamy mięso, dodajemy startą na grubych oczkach marchew, pokrojoną w kostkę cebulę, zgniecione ząbki czosnku. i dalej podsmażamy. Doprawiamy sola, pieprzem, koncentratem i ketchupem.
Przygotowanie makaronu: Do osolonej wrzącej wody wkładamy po kilka sztuk płatków z makaronu lazanii (ja wkładam po 3 szt żeby się nie posklejały) Gotujemy aldente i ilość taką żeby wystarczyło na trzy warstwy położone w naczyniu żaroodpornym.
Sos beszamelowy: W garnuszku rozpuścić masło, dodać mąkę ciągle mieszając oraz szklankę mleka. Doprawić pieprzem do smaku. Mieszać do zgęstnienia.
Układanie: Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą. Układamy warstwę makaronu. Na nią warstwę mięsa, potem smarujemy sosem beszamelowym. Czynność powtarzamy do trzech warstw. Na ostatniej warstwie zamiast makaronu układamy pokrojone w plastry pomidory. Posypujemy startym serem żółtym. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st. C przez ok. 30 minut. Smacznego :)