Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lazania po grecku z jagnięciną"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10324
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12767
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4532
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10324
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12767
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4532
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć z mięsem, dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchew, pomidory z puszki, doprawić.
Fetę pokroić w kostkę, pomidory w krążki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, układać warstwami: makaron, mięso, fasolkę, polać sosem beszamelowym (zasmażka z masła i mąki ugotowana z mlekiem, doprawiona solą i gałką). Piec ok. 40 min w temp. 180oC. Pod koniec pieczenia na wierzchu ułożyć plastry pomidorów i kosteczki fety.
Farsz do lazanii nie powinien być zbyt gęsty. W razie potrzeby rozcieńcz go połową szklanki soku pomidorowego.
ok. 60 minut.Źródło: Twoje Imperium