Do góry

Dania główne Przepis na:

Lazania po grecku z jagnięciną

Lazania po grecku z jagnięciną

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 12

Przepis wart wypróbowania: "Lazania po grecku z jagnięciną"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć z mięsem, dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchew, pomidory z puszki, doprawić.

  2. Fetę pokroić w kostkę, pomidory w krążki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, układać warstwami: makaron, mięso, fasolkę, polać sosem beszamelowym (zasmażka z masła i mąki ugotowana z mlekiem, doprawiona solą i gałką). Piec ok. 40 min w temp. 180oC. Pod koniec pieczenia na wierzchu ułożyć plastry pomidorów i kosteczki fety.

  3. Farsz do lazanii nie powinien być zbyt gęsty. W razie potrzeby rozcieńcz go połową szklanki soku pomidorowego.

  4. ok. 60 minut.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń