Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lazania po grecku z jagnięciną"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11707
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12321
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3051
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11707
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12321
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3051
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć z mięsem, dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchew, pomidory z puszki, doprawić.
Fetę pokroić w kostkę, pomidory w krążki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, układać warstwami: makaron, mięso, fasolkę, polać sosem beszamelowym (zasmażka z masła i mąki ugotowana z mlekiem, doprawiona solą i gałką). Piec ok. 40 min w temp. 180oC. Pod koniec pieczenia na wierzchu ułożyć plastry pomidorów i kosteczki fety.
Farsz do lazanii nie powinien być zbyt gęsty. W razie potrzeby rozcieńcz go połową szklanki soku pomidorowego.
ok. 60 minut.Źródło: Twoje Imperium