Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki

Łazanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 287

Dodano:

Odsłon: 1965

Szybkie, proste, smaczne danie obiadowe

Składniki

  • 90 dag kiełbasy cienkiej 90 dag kiszonej kapusty 1 opakowanie makaronu łazanki 1 cebula sól i pieprz do smaku przyprawa ziarenk
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łazanki

Przygotowanie

  1. Kapustę przekładamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz sól. Dodajemy ziarenka smaku i gotujemy około godziny. Odcedzamy ugotowaną kapustę i drobno kroimy. Makaron łazanki gotujemy przez 8 minut w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, odcedzamy. Kiełbasę kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię przekładamy kiełbasę podsmażamy kiełbasę następnie dodajemy cebulę mieszamy całość i przesmażamy. Dodajemy posiekaną kapustę, mieszamy doprawiamy jarzynką solą, maggi i pieprzem. Na koniec dodajemy ugotowany makaron, całość dokładnie mieszamy. Podsmażamy i podajemy na ciepło. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń