Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3675
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5338
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3675
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5338
Składniki
30 min • Porcja 330 kcal • Przepis na 4 porcje
Warzywa myję, kroję w grubą kostkę, tak samo kiełbasę, a pora w półkrążki. W rondlu rozgrzewam trzy łyżki oleju, wrzucam kiełbasę por i dymkę, duszę 5 minut pod przykryciem.
Dodaję paprykę i cukinię, duszę kolejne 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodaję pomidory, doprawiam do smaku solą pieprzem, czubrycą i kucharkiem.
Duszę jeszcze 5 minut. Zestawiam z ognia, podaję gorące danie z bagietką pszenną, posypane posiekaną natką pietruszki.
Łukasz Skiba z Łabędziowa.Źródło: Kobieta i życie