Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11053

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Leczo"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Leczo

Przygotowanie

  1. 30 min • Porcja 330 kcal • Przepis na 4 porcje

  2. Warzywa myję, kroję w grubą kostkę, tak samo kiełbasę, a pora w półkrążki. W rondlu rozgrzewam trzy łyżki oleju, wrzucam kiełbasę por i dymkę, duszę 5 minut pod przykryciem.

  3. Dodaję paprykę i cukinię, duszę kolejne 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodaję pomidory, doprawiam do smaku solą pieprzem, czubrycą i kucharkiem.

  4. Duszę jeszcze 5 minut. Zestawiam z ognia, podaję gorące danie z bagietką pszenną, posypane posiekaną natką pietruszki.

  5. Łukasz Skiba z Łabędziowa.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń