Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 754
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 405
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15166
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1849
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 754
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 405
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15166
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1849
Składniki
30 min • Porcja 330 kcal • Przepis na 4 porcje
Warzywa myję, kroję w grubą kostkę, tak samo kiełbasę, a pora w półkrążki. W rondlu rozgrzewam trzy łyżki oleju, wrzucam kiełbasę por i dymkę, duszę 5 minut pod przykryciem.
Dodaję paprykę i cukinię, duszę kolejne 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodaję pomidory, doprawiam do smaku solą pieprzem, czubrycą i kucharkiem.
Duszę jeszcze 5 minut. Zestawiam z ognia, podaję gorące danie z bagietką pszenną, posypane posiekaną natką pietruszki.
Łukasz Skiba z Łabędziowa.Źródło: Kobieta i życie