Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z dyni

Leczo z dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 2676

Sycące, lekko słodkawe danie na chłodne jesienne dni.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Leczo z dyni

Przygotowanie

  1. Dynię obrać i pokroić na kawałki. Pozostałe składniki pokroić w kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na odrobinie oleju, a następnie dodać pierś z kurczaka. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka (jeżeli używamy kiełbasy, nie stosujemy przypraw). Dusimy ok 5 minut a następnie dodajemy paprykę. Po upływie kolejnych 5 minut dodajemy dynię i pomidory. Solimy i pieprzymy do smaku i dusimy pod przykryciem do momentu aż dynia zrobi się miękka. Podajemy z chlebkiem żytnim lub odrobiną ryżu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń