Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, lekko słodkawe danie na chłodne jesienne dni.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Dynię obrać i pokroić na kawałki. Pozostałe składniki pokroić w kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na odrobinie oleju, a następnie dodać pierś z kurczaka. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka (jeżeli używamy kiełbasy, nie stosujemy przypraw). Dusimy ok 5 minut a następnie dodajemy paprykę. Po upływie kolejnych 5 minut dodajemy dynię i pomidory. Solimy i pieprzymy do smaku i dusimy pod przykryciem do momentu aż dynia zrobi się miękka. Podajemy z chlebkiem żytnim lub odrobiną ryżu.