Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, lekko słodkawe danie na chłodne jesienne dni.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Dynię obrać i pokroić na kawałki. Pozostałe składniki pokroić w kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na odrobinie oleju, a następnie dodać pierś z kurczaka. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka (jeżeli używamy kiełbasy, nie stosujemy przypraw). Dusimy ok 5 minut a następnie dodajemy paprykę. Po upływie kolejnych 5 minut dodajemy dynię i pomidory. Solimy i pieprzymy do smaku i dusimy pod przykryciem do momentu aż dynia zrobi się miękka. Podajemy z chlebkiem żytnim lub odrobiną ryżu.