Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, lekko słodkawe danie na chłodne jesienne dni.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1544
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1301
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1374
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1237
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1544
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1301
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1374
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1237
Składniki
Dynię obrać i pokroić na kawałki. Pozostałe składniki pokroić w kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na odrobinie oleju, a następnie dodać pierś z kurczaka. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka (jeżeli używamy kiełbasy, nie stosujemy przypraw). Dusimy ok 5 minut a następnie dodajemy paprykę. Po upływie kolejnych 5 minut dodajemy dynię i pomidory. Solimy i pieprzymy do smaku i dusimy pod przykryciem do momentu aż dynia zrobi się miękka. Podajemy z chlebkiem żytnim lub odrobiną ryżu.