Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, lekko słodkawe danie na chłodne jesienne dni.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31271
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14377
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1378
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31271
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14377
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1378
Składniki
Dynię obrać i pokroić na kawałki. Pozostałe składniki pokroić w kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na odrobinie oleju, a następnie dodać pierś z kurczaka. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka (jeżeli używamy kiełbasy, nie stosujemy przypraw). Dusimy ok 5 minut a następnie dodajemy paprykę. Po upływie kolejnych 5 minut dodajemy dynię i pomidory. Solimy i pieprzymy do smaku i dusimy pod przykryciem do momentu aż dynia zrobi się miękka. Podajemy z chlebkiem żytnim lub odrobiną ryżu.