Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leczo z indykiem i cukinią"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2213
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421420
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2073
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2213
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421420
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2073
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Mięso skrop sokiem z cytryny. Posyp solą, pieprzem i ziołami. Dobrze wymieszaj. Odstaw w chłodne miejsce.
Cebule obierz, posiekaj. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki potnij w paseczki. Cukinie umyj, wytrzyj, odetnij końce, resztę pokrój w grubą kostkę.
W dużym garnku rozgrzej olej. Wrzuć kawałeczki indyka. Mieszając, smaż je 5 minut, aż lekko się zrumienią. Wtedy dodaj cebule i papryki. Smaż dalej ok. 5 minut. Dołóż cukinię, przykryj i duś ok. 20 minut na małym płomieniu.
Pomidory z puszki rozgnieć widelcem. Wymieszaj z przecierem pomidorowym. Wlej do gulaszu ok. 5 minut przed końcem gotowania. Danie przypraw do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą oraz pieprzem kajeńskim i czarnym.
Natkę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek, posiekaj je. Gotowy gulasz posyp natką. Podawaj z kawałkiem bagietki albo ziemniakami.Źródło: Naj