Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leczo z indykiem i cukinią"
Bardzo proste i szybkie do przygotowania danie, smakuje dobrze z pieczywem, z...
Odsłon: 482
Letni czas to czas aromatycznej kuchni. Uwielbiam iść do warzywnika i zerwać...
Odsłon: 2146
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1277
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 298
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1277
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 298
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Mięso skrop sokiem z cytryny. Posyp solą, pieprzem i ziołami. Dobrze wymieszaj. Odstaw w chłodne miejsce.
Cebule obierz, posiekaj. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki potnij w paseczki. Cukinie umyj, wytrzyj, odetnij końce, resztę pokrój w grubą kostkę.
W dużym garnku rozgrzej olej. Wrzuć kawałeczki indyka. Mieszając, smaż je 5 minut, aż lekko się zrumienią. Wtedy dodaj cebule i papryki. Smaż dalej ok. 5 minut. Dołóż cukinię, przykryj i duś ok. 20 minut na małym płomieniu.
Pomidory z puszki rozgnieć widelcem. Wymieszaj z przecierem pomidorowym. Wlej do gulaszu ok. 5 minut przed końcem gotowania. Danie przypraw do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą oraz pieprzem kajeńskim i czarnym.
Natkę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek, posiekaj je. Gotowy gulasz posyp natką. Podawaj z kawałkiem bagietki albo ziemniakami.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 58
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 103