Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leczo z indykiem i cukinią"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2268
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 162
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2268
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 162
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Mięso skrop sokiem z cytryny. Posyp solą, pieprzem i ziołami. Dobrze wymieszaj. Odstaw w chłodne miejsce.
Cebule obierz, posiekaj. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki potnij w paseczki. Cukinie umyj, wytrzyj, odetnij końce, resztę pokrój w grubą kostkę.
W dużym garnku rozgrzej olej. Wrzuć kawałeczki indyka. Mieszając, smaż je 5 minut, aż lekko się zrumienią. Wtedy dodaj cebule i papryki. Smaż dalej ok. 5 minut. Dołóż cukinię, przykryj i duś ok. 20 minut na małym płomieniu.
Pomidory z puszki rozgnieć widelcem. Wymieszaj z przecierem pomidorowym. Wlej do gulaszu ok. 5 minut przed końcem gotowania. Danie przypraw do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą oraz pieprzem kajeńskim i czarnym.
Natkę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek, posiekaj je. Gotowy gulasz posyp natką. Podawaj z kawałkiem bagietki albo ziemniakami.Źródło: Naj