Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Leczo z indykiem i cukinią"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39265
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 406
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 177
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9261
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39265
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 406
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 177
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9261
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Mięso skrop sokiem z cytryny. Posyp solą, pieprzem i ziołami. Dobrze wymieszaj. Odstaw w chłodne miejsce.
Cebule obierz, posiekaj. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki potnij w paseczki. Cukinie umyj, wytrzyj, odetnij końce, resztę pokrój w grubą kostkę.
W dużym garnku rozgrzej olej. Wrzuć kawałeczki indyka. Mieszając, smaż je 5 minut, aż lekko się zrumienią. Wtedy dodaj cebule i papryki. Smaż dalej ok. 5 minut. Dołóż cukinię, przykryj i duś ok. 20 minut na małym płomieniu.
Pomidory z puszki rozgnieć widelcem. Wymieszaj z przecierem pomidorowym. Wlej do gulaszu ok. 5 minut przed końcem gotowania. Danie przypraw do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą oraz pieprzem kajeńskim i czarnym.
Natkę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek, posiekaj je. Gotowy gulasz posyp natką. Podawaj z kawałkiem bagietki albo ziemniakami.Źródło: Naj