Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Leniwe w polewie jagodowej"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Kaszę przelej zimną wodą na sitku, przełóż do garnka. Wlej 2/3 szklanki wody i gotuj do czasu, aż kasza wchłonie cały płyn. Wstaw na pół godziny pod koc.
Przestudzoną przełóż do dużej miski, dorzuć ser biały, jaja i zmiksuj blenderem.
Dodaj szczyptę soli, mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i wyrabiaj ciasto tak długo, aż całkowicie się połączą.
Dużą deskę lub stolnicę posyp mąką. Rozłóż na niej ciasto i uformuj wałek.
Odcinaj kolejno kawałki pod skosem.
Wrzuć je do osolonego wrzątku i gotuj 2 minuty od czasu ich wypłynięcia.
Umyte jagody zmiksuj. Rozlej je na talerz, dodaj odrobinę jogurtu i rozłóż kluski.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 330. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax