Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiedziałam co mam zrobić z mięsem, postanowiłam wymyślić coś oryginalnego. Polecam ponieważ jest pyszne, i sycące.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Łopatkę myjemy kroimy w kostkę, cebulę kroimy w paski. Mięso doprawiam przyprawą do gulaszu, kurczaka, gyros i kebab. Mieszamy z cebulą zasłaniamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
Obieramy ziemniaki, cebulę. Ścieramy na tarce. Dodajemy mąkę jajko sól i pieprz. Smażymy na całej patelni jednego placka.
Mięso wyciągamy z lodówki ,piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni C. Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia, przykrywamy i zapiekamy ok 45min.
Kiedy mięso będzie gotowe nakładamy je na placka. Można przyozdobić warzywami.