Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiedziałam co mam zrobić z mięsem, postanowiłam wymyślić coś oryginalnego. Polecam ponieważ jest pyszne, i sycące.
Polecam.
Odsłon: 142
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 40
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 142
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 40
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 183
Składniki
Łopatkę myjemy kroimy w kostkę, cebulę kroimy w paski. Mięso doprawiam przyprawą do gulaszu, kurczaka, gyros i kebab. Mieszamy z cebulą zasłaniamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
Obieramy ziemniaki, cebulę. Ścieramy na tarce. Dodajemy mąkę jajko sól i pieprz. Smażymy na całej patelni jednego placka.
Mięso wyciągamy z lodówki ,piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni C. Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia, przykrywamy i zapiekamy ok 45min.
Kiedy mięso będzie gotowe nakładamy je na placka. Można przyozdobić warzywami.