Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka wieprzowa w ziołach z cebulę.
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 78
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 936
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 78
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 936
Składniki
Łopatkę myjemy i kroimy w spore kawałki, a następnie obsmażamy na patelni. Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki.
Łopatkę i cebulę wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy bazylią, kminkiem i oregano oraz doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy dwoma szklankami wody i pieczemy ok. godziny.