Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łopatka z kaszą gryczaną i fasolką"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11972
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11972
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Mięso pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Odstaw na 15 min, usmaż na oleju.
Cebule pokrój w piórka, włóż do garnka. Dodaj mięso i kostkę, wlej wodę tak, by przykryła . Duś 15-20 minut.
Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę, paprykę w paski, marchewki w drobną kostkę. Kalafior podziel na różyczki, fasolkę oczyść.
Warzywa dodaj do mięsa, duś do miękkości. Przypraw. Kaszę ugotuj, wymieszaj z mięsem.
<strong>Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie