Do góry

Dania główne Przepis na:

Łopatka z kaszą gryczaną i fasolką

Łopatka z kaszą gryczaną i fasolką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19077

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Łopatka z kaszą gryczaną i fasolką"

Składniki

  • 3 torebki kaszy gryczanej
  • 1 kg łopatki
  • 3 cebule
  • czerwona papryka
  • 3 pomidory
  • pół kalafiora
  • 40 dag żółtej fasolki szparagowej
  • 2 marchewki
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • kostka bulionowa drobiowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łopatka z kaszą gryczaną i fasolką

Przygotowanie

  1. Mięso pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Odstaw na 15 min, usmaż na oleju.

  2. Cebule pokrój w piórka, włóż do garnka. Dodaj mięso i kostkę, wlej wodę tak, by przykryła . Duś 15-20 minut.

  3. Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę, paprykę w paski, marchewki w drobną kostkę. Kalafior podziel na różyczki, fasolkę oczyść.

  4. Warzywa dodaj do mięsa, duś do miękkości. Przypraw. Kaszę ugotuj, wymieszaj z mięsem.

  5. Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń