Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łopatka z pieczarkami"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Składniki
Mięso opłucz, osusz, rozetnij na duży płat. Posyp go solą i pieprzem. Czosnek przeciśnij przez praskę, połącz z olejem. Posmaruj mięso.
Pieczarki oczyść, pokrój na małe kawałki. Smaż je na maśle ok. 5 minut. Farsz przypraw solą i pieprzem i rozłóż na mięsie. Zwiń.
Na roladzie ułóż gałązki ziół. Obwiąż całość nitką. Piecz ok. 90 minut w temp. 200°C. Podawaj np. z duszoną kapustą.
godz. i 45 min; Porcja: 820 kcal; Cena porcji; ok. 4,50 złŹródło: Naj