Do góry

Dania główne Przepis na:

Łopatka z pieczarkami

Łopatka z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14724

Dodano:

Odsłon: 5

Sprawdzony przepis na "Łopatka z pieczarkami"

Składniki

  • 1
  • 8 kg łopatki wieprzowej
  • 30 dag pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • po 3 gałązki tymianku i majeranku
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki masła
  • sól
  • mielony czarny pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łopatka z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Mięso opłucz, osusz, rozetnij na duży płat. Posyp go solą i pieprzem. Czosnek przeciśnij przez praskę, połącz z olejem. Posmaruj mięso.

  2. Pieczarki oczyść, pokrój na małe kawałki. Smaż je na maśle ok. 5 minut. Farsz przypraw solą i pieprzem i rozłóż na mięsie. Zwiń.

  3. Na roladzie ułóż gałązki ziół. Obwiąż całość nitką. Piecz ok. 90 minut w temp. 200°C. Podawaj np. z duszoną kapustą.

  4. godz. i 45 min; Porcja: 820 kcal; Cena porcji; ok. 4,50 zł

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń