Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dość łatwe, każdy da radę
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 241
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 120
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 36
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 34
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 241
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 120
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 36
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 34
Składniki
łososia pokroić na 4 porcjeobsmażyć delikatnie na maśle i odstawić, pieczarki pokroić w paseczki, cebule również i podsmażyć na oliwie tak aby odparował płyn, mocno posolić i dać dużo pieprzu, mozarrellę pokroić lub rozerwać na mniejsze kawałki.
ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 4, na każdy kawałek ciasta położyć kawałek łososia, na to pieczarki i kawałeczki mozarelli, ciasto zawinąć i koniecznie naciąć na wierzchu. ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika (termoobieg 180 stopni), piec aż ciasto się ładnie wyzłoci.