Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dość łatwe, każdy da radę
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424860
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424860
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
łososia pokroić na 4 porcjeobsmażyć delikatnie na maśle i odstawić, pieczarki pokroić w paseczki, cebule również i podsmażyć na oliwie tak aby odparował płyn, mocno posolić i dać dużo pieprzu, mozarrellę pokroić lub rozerwać na mniejsze kawałki.
ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 4, na każdy kawałek ciasta położyć kawałek łososia, na to pieczarki i kawałeczki mozarelli, ciasto zawinąć i koniecznie naciąć na wierzchu. ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika (termoobieg 180 stopni), piec aż ciasto się ładnie wyzłoci.