Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu oraz super smaczne :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
Filet ryby oczyścić z łuski (skórę na filecie pozostawic ) usunąć ewentualne ości z fileta opruszamy solą i pieprzem i zostawiamy az się sol trochę wchłonie w rybę
z pięciu pomarańczy wycisnać na świerzo sok i przecedzic go w celu usunięcia pestek i tylko pestek ewentualny miąższ który zostanie na sitku jest do wykorzystania
pozostałe trzy pomarańcze kroimy na plastry po uprzednim wyszorowaniu pod goracą wodą kroimy ze skórą
brytfannę teflonową smarujemy oliwą z oliwek exv na dnie rozkładamy plastry pomarańczy na nich ukladamy filet łososia i nakrywamy go w całości pomarańczą
piekarnik rozgrzewamy na 180 st brytfanke z ryba nakrywamy folia alu i wstawiamy do piekarnika na 20 min nastepnie folie nalezy zdjac piec dziesiec min bez niej a nastepnie podlac rybe sokiem z pomarańczy i dodac łyżkę stołową masła klarowanego piec jeszcze max 10 czesto sprawdzajac ryba nie może byc sucha
podawać z młodymi ziemniakami z wody posypanymi koperkiem potrawe mozna jeszcze udekorowac czastka cytryny