Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z serem zapiekany w kruchym cieście"
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 3236
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 13498
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 227
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 3236
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 13498
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 227
Składniki
Masło posiekaj z mąką, dodaj mleko, szczyptę soli i cukru, jajko. Zagnieć ciasto. Odstaw na pół godziny do lodówki.
Filet umyj, osusz, przypraw. Na patelni rozgrzej masło, dodaj szpinak, czosnek, smaż. Łososia pokrój, wymieszaj ze szpinakiem, rozdrobnionym serem, śmietaną, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem.
Połowę ciasta rozłóż na dnie naczynia, na nim ułóż farsz. Przykryj resztą ciasta, uformuj brzeg. Piecz 30 minut w temp. 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień