Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z serowym guacamole"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 242
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1189
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 242
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1189
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Składniki
Awokado umyj pod bieżącą wodą, osusz, przekrój na pół i usuń pestkę. Wydrąż łyżką miąższ, rozdrobnij go widelcem lub zblenduj, skrop odrobiną soku z cytryny, żeby nie ściemniał.
Ser pleśniowy pokrusz, utrzyj starannie z musem z awokado. Powstałą pastę dopraw do smaku solą oraz białym pieprzem. Plasterki łososia zwiń, tworząc ruloniki. Pastę przełóż do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki.
Łososiowe ruloniki napełnij dekoracyjnie pastą z sera i awokado. Ułóż na talerzykach. Przed podaniem udekoruj czerwonym kawiorem oraz umytymi i osuszonymi gałązkami koperku.
czas ok. 20 min; porcja – 160 kcal, cena 4,60 złŹródło: Świat kobiety