Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z serowym guacamole"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3946
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19946
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3061
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4296
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3946
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19946
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3061
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4296
Składniki
Awokado umyj pod bieżącą wodą, osusz, przekrój na pół i usuń pestkę. Wydrąż łyżką miąższ, rozdrobnij go widelcem lub zblenduj, skrop odrobiną soku z cytryny, żeby nie ściemniał.
Ser pleśniowy pokrusz, utrzyj starannie z musem z awokado. Powstałą pastę dopraw do smaku solą oraz białym pieprzem. Plasterki łososia zwiń, tworząc ruloniki. Pastę przełóż do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki.
Łososiowe ruloniki napełnij dekoracyjnie pastą z sera i awokado. Ułóż na talerzykach. Przed podaniem udekoruj czerwonym kawiorem oraz umytymi i osuszonymi gałązkami koperku.
czas ok. 20 min; porcja – 160 kcal, cena 4,60 złŹródło: Świat kobiety