Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z serowym guacamole"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1283
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 115
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 49
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1283
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 115
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 49
Składniki
Awokado umyj pod bieżącą wodą, osusz, przekrój na pół i usuń pestkę. Wydrąż łyżką miąższ, rozdrobnij go widelcem lub zblenduj, skrop odrobiną soku z cytryny, żeby nie ściemniał.
Ser pleśniowy pokrusz, utrzyj starannie z musem z awokado. Powstałą pastę dopraw do smaku solą oraz białym pieprzem. Plasterki łososia zwiń, tworząc ruloniki. Pastę przełóż do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki.
Łososiowe ruloniki napełnij dekoracyjnie pastą z sera i awokado. Ułóż na talerzykach. Przed podaniem udekoruj czerwonym kawiorem oraz umytymi i osuszonymi gałązkami koperku.
czas ok. 20 min; porcja – 160 kcal, cena 4,60 złŹródło: Świat kobiety