Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łososiowe pakieciki"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Filety oczyść (ewentualnie usuń z nich lód). W garnku zagotuj wodę. Dodaj do niej skórkę otartą ze sparzonej cytryny, sporą szczyptę soli, pół łyżeczki przyprawy do ryb oraz opłukany starannie pod bieżącą wodą koperek.
Wrzuć filety. Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem 10-12 minut. Wyjmij, osącz. Pozostaw do ostudzenia. W tym czasie na desce ułóż plastry wędzonego łososia. Skrop je sokiem wyciśniętym z cytryny, oprósz delikatnie pieprzem.
Liście sałaty (np. strzępiastej) opłucz dokładnie, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Rozłóż na półmisku. Pomidory osącz z oleju, posiekaj.
Ostudzone filety przekrój na połówki. Każdą porcję ułóż na plasterku łososia. Zwiń ciasne roladki, zepnij je wykałaczkami (lub, ewentualnie, obwiąż zblanszowanym szczypiorkiem).
Ułóż przystawkę na liściach sałaty. Posyp pomidorami i ziołami, skrop sosem balsamicznym.
czas ok. 25 min; porcja – 170 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety