Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łososiowy tatar na jabłkach"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3887
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19803
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2946
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4077
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3887
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19803
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2946
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4077
Składniki
Wędzonego łososia (lub bardzo świeżego surowego) posiekaj na kawałeczki. Skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z poszatkowaną cebulą, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Cztery małe salaterki posmaruj oliwą. Resztę oliwy dodaj do łososia, wymieszaj. Tatar rozłóż do salaterek, dociśnij. Jabłka umyj, obierz ze skórki. Przekrój na połówki lub ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Owocowy miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Starte jabłka skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z majonezem oraz śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ułóż w salaterkach na warstwie łososia, schłodź. Przed podaniem tatar wyjmij na talerze, ozdób ziołami.
czas ok. 25 min; porcja – 160 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety