Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łososiowy tatar na jabłkach"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 316
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2529
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 316
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2529
Składniki
Wędzonego łososia (lub bardzo świeżego surowego) posiekaj na kawałeczki. Skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z poszatkowaną cebulą, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Cztery małe salaterki posmaruj oliwą. Resztę oliwy dodaj do łososia, wymieszaj. Tatar rozłóż do salaterek, dociśnij. Jabłka umyj, obierz ze skórki. Przekrój na połówki lub ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Owocowy miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Starte jabłka skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z majonezem oraz śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ułóż w salaterkach na warstwie łososia, schłodź. Przed podaniem tatar wyjmij na talerze, ozdób ziołami.
czas ok. 25 min; porcja – 160 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety