Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łososiowy tatar na jabłkach"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 654
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 27
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2691
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 654
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 27
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2691
Składniki
Wędzonego łososia (lub bardzo świeżego surowego) posiekaj na kawałeczki. Skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z poszatkowaną cebulą, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Cztery małe salaterki posmaruj oliwą. Resztę oliwy dodaj do łososia, wymieszaj. Tatar rozłóż do salaterek, dociśnij. Jabłka umyj, obierz ze skórki. Przekrój na połówki lub ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Owocowy miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Starte jabłka skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z majonezem oraz śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ułóż w salaterkach na warstwie łososia, schłodź. Przed podaniem tatar wyjmij na talerze, ozdób ziołami.
czas ok. 25 min; porcja – 160 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety