Do góry

Dania główne Przepis na:

MACZANKA

MACZANKA

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3228

Dodano:

Odsłon: 1004

ZEBERKA W SOSIE SMIETANOWYM

Składniki

  • ZEBERKA WIEPRZOWE, 60 DAG
  • KIELBASA WIEPRZOWA, 15 DAG
  • smalec, 10 DAG
  • maka, 2 LYZKI
  • cebula, 2 SREDNIEJ WIELKOSCI
  • smietana, 1/2 SZKLANKI
  • Natka pietruszki
  • sol
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
MACZANKA

Przygotowanie

  1. Mieso pokroic na kawalki wzdluz zeber, oproszyc sola i obsmazyc na polowie tluszczu. Podlac niewielka iloscia wody i dusic do miekkosci, dodajac pokrojona na kawalki kielbase. Cebule obrac, pokroic w kostke, lekko zarumienic na pozostalym tluszczu, dodac make i przygotowac zlota zasmazke. Rozprawic smietana, polaczyc z miesem i zagotowac.Posypac natka pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń