Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19267
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13045
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1697
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232139
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19267
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13045
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1697
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232139
Składniki
Mąkę przesiać na blat, wbić jajka, dodać wodę i sól
zagnieść twarde ciasto i podzielić je na 3 części
Każdą część bardzo cienko rozwałkować i zostawić do przeschnięcia na ok. 15-20 minut
Każdy placek posypać mąką i zwinąć w rulon
Pokroić na drobniutkie kluski i rozrzucić na blacie, aby się nie posklejały
Makron wrzucać do osolonej, gotującej się wody z dodatkiem oleju i gotować pod przykryciem do chwili, kiedy makaron będzie miękki