Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskoczy gosci swym niezwyklym smakiem, szybko sie robi, swietne tez na drugi dzien do odgrzania jako zapiekanka.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4199
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11496
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6581
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5508
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13618
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4199
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11496
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6581
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5508
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13618
Składniki
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.
piers z kurczaka kroimy w kostke, przyprawiamy wegeta i podsmazamy na zloty kolor.Zdejmujemy na talez i odstawiamy.
cebule kroimy w kostke, nastepnie zeszklimy przez chwile na tluszczu po kurczaku. Do cebuli dodajemy ocet mieszamy i dusimy az calosc plynu odparuje z patelni.
w miedzy czasie rozdrabniamy banany w misce widelcem, dodajemy do nich smietane i curry.
Gdy ocet juz odparowal dodajemy do cebuli kurczaka i smietane z bananami, caly czas mieszajac zostawiamy na ogniu az sie zagotuje.
w tym czasie powinien nam juz sie ugotowac makaron, odcedzamy go i wrzucamy do garnka,wlewamy na to sos z kurczakiem i bananami wszystko mieszamy, i makaron jest gotowy do podania.
ja zawsze robie makaronu wiecej, reszte ktora zostaje po obiedzie przekladam do naczynia zaroodpornego wysmarowanego maslem,na wierzch scieram troche zołtego sera,i zostawiam w lodowce,na drugi dzien zapiekam w [piekarniki i mam gotowe danie.
Naprawde polecam, smacznego :)