Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami

Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 22

Dodano:

Odsłon: 2765

Makaron penne z usmażonym kurczakiem i z tartymi pieczarkami zagęszczone śmietana z serem cheddar

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Nastaw wodę i posól, następnie do gotującej się wody wsyp makaron i gotuj zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.

  2. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i usmaż na patelni dodając łyżkę oleju, przypraw do smaku solą i pieprzem

  3. pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach

  4. gdy kurczak jest gotowy pieczarki wrzucamy na patelnie i mieszamy wszystko razem, smażąc przez dodatkowe 2-5 min. aż woda odparuje

  5. w miseczce mieszamy około 150 ml śmietany 12% i 4 łyżki startego sera cheddar.
    wszystko to wlej na patelnie i mieszaj aż wszystko razem się połączy. mieszamy około 1 min i wyłączamy

  6. gotowe produkty ułóż na talerzu posypując koperkiem SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń