Lekki makaron z warzywami idealny zarówno na danie główne jak i na kolację.
Makaron ryżowy z warzywami
Składniki
- papryka czerwona - 2 sztuki
- makaron ryżowy - 100 g
- tofu - 90 g
- fasola szparagowa - 90 g
- marchew - 2 sztuki
- oliwa z oliwek - 2 łyżki
- mielona słodka papryka
- czarnuszka
- natka pietruszki
- sól
Składniki
- papryka czerwona - 2 sztuki
- makaron ryżowy - 100 g
- tofu - 90 g
- fasola szparagowa - 90 g
- marchew - 2 sztuki
- oliwa z oliwek - 2 łyżki
- mielona słodka papryka
- czarnuszka
- natka pietruszki
- sól

Etapy przygotowania
1. Ugotuj makaron ryżowy według instrukcji na opakowaniu. 2. Marchewkę i paprykę pokrój w słupki. 3. Warzywa podduś na patelni aż będą miękkie 4. Makaron wymieszaj z warzywami dopraw mieloną papryką i solą. Dodaj pokrojone w kostkę tofu (naturalne lub wędzone). 5. Gotowe danie przełóż na talerz, posyp czarnuszką, dodaj natkę pietruszki. 6. Skrop danie oliwą.
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 1492

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13791
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
- Do pracy
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Bazylia
- Tymianek
- Zapiekanki
- Szynki
Odsłon: 157
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 1492

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13791
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
- Do pracy
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Bazylia
- Tymianek
- Zapiekanki
- Szynki
Odsłon: 157



Składniki
- papryka czerwona - 2 sztuki
- makaron ryżowy - 100 g
- tofu - 90 g
- fasola szparagowa - 90 g
- marchew - 2 sztuki
- oliwa z oliwek - 2 łyżki
- mielona słodka papryka
- czarnuszka
- natka pietruszki
- sól
1. Ugotuj makaron ryżowy według instrukcji na opakowaniu. 2. Marchewkę i paprykę pokrój w słupki. 3. Warzywa podduś na patelni aż będą miękkie 4. Makaron wymieszaj z warzywami dopraw mieloną papryką i solą. Dodaj pokrojone w kostkę tofu (naturalne lub wędzone). 5. Gotowe danie przełóż na talerz, posyp czarnuszką, dodaj natkę pietruszki. 6. Skrop danie oliwą.