Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron z bobem w sosie serowym"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7932
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1226
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13699
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7932
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1226
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13699
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę. Bób ugotuj do miękkości w osolonej wodzie (około 20 minut), obierz z łupinek. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pomidory sparz, obierz ze skórki, wyjmij pestki, a miąższ pokrój w grubą kostkę.
Cebulę zeszklij na rozgrzanym maśle, dodaj bób, ser żółty i topiony. Poczekaj, aż się rozpuszczą. Dodaj śmietanę i jogurt, przypraw odrobiną soli, pieprzu i gałki muszkatołowej, wymieszaj.
Odcedzony makaron połącz z cząbrem i oregano. Porcje ułóż na talerzach, polej sosem, posyp pokrojonymi pomidorami i grubo zmielonym pieprzem, udekoruj natką pietruszki.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień