Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron przyrządzany w inny sposób jak risotto
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1113
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1110
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13109
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1113
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1110
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13109
Składniki
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i całość smażymy. Dodajemy makaron, chwilę podsmażamy, posypujemy łyżeczką carry, mieszamy i zalewamy częścią bulionu. Dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając i uzupełniejąc bulionem małymi porcjami(gdy makaron będzie al dente powinien wchłonąć cały bulion). Dodajemy śmietanę, chwilę dusimy i doprawiamy pieprzem. Jeżeli będzie mało pikantne można dodać carry.