Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z brukselką i szpinakiem

Makaron z brukselką i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 155

Dodano:

Odsłon: 413

Szpinak i brukselka to bardzo zdrowe warzywa, jedzone często bez przekonania. Ale podane w postaci sosu do makaronu, z dodatkiem śmietany, pieczarek i chili z pewnością zadowolą nawet wybredne podniebienia.

Składniki

  • opakowanie makaronu spaghetti
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • 15 sztuk brukselek
  • 10 sztuk pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 mała papryczka chili
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie śmietany 12%
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. szpinak rozmrażamy na sitku, tak aby pozbyć się nadmiaru wody
    cebule i czosnek obieramy i siekamy w drobną kostkę
    pieczarki obieramy i kroimy na ósemki
    brukselki myjemy, odcinamy twarde końce i kroimy na ćwiartki
    ostrą papryczkę kroimy w cienkie plasterki.

    na głęboką patelnię lub do szerokiego garnka wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i przesmażamy najpierw cebulę z czosnkiem i papryczką, następnie dodajemy pieczarki i brukselkę, na samym końcu dodajemy szpinak i duśmy pod przykryciem około 5 - 10 minut

    Nie zapomnijcie na końcu o śmietanie :) Zapraszam! www.pojdziewcycki.pl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń