Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 175
Dodano: 05.01.2017
Odsłon: 495
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
szpinak rozmrażamy na sitku, tak aby pozbyć się nadmiaru wody
cebule i czosnek obieramy i siekamy w drobną kostkę
pieczarki obieramy i kroimy na ósemki
brukselki myjemy, odcinamy twarde końce i kroimy na ćwiartki
ostrą papryczkę kroimy w cienkie plasterki.
na głęboką patelnię lub do szerokiego garnka wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i przesmażamy najpierw cebulę z czosnkiem i papryczką, następnie dodajemy pieczarki i brukselkę, na samym końcu dodajemy szpinak i duśmy pod przykryciem około 5 - 10 minut
Nie zapomnijcie na końcu o śmietanie :) Zapraszam! www.pojdziewcycki.pl
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)