Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak i brukselka to bardzo zdrowe warzywa, jedzone często bez przekonania. Ale podane w postaci sosu do makaronu, z dodatkiem śmietany, pieczarek i chili z pewnością zadowolą nawet wybredne podniebienia.
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 28
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 783
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 923
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 230
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 607
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 28
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 783
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 923
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 230
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 607
Składniki
szpinak rozmrażamy na sitku, tak aby pozbyć się nadmiaru wody cebule i czosnek obieramy i siekamy w drobną kostkę pieczarki obieramy i kroimy na ósemki brukselki myjemy, odcinamy twarde końce i kroimy na ćwiartki ostrą papryczkę kroimy w cienkie plasterki. na głęboką patelnię lub do szerokiego garnka wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i przesmażamy najpierw cebulę z czosnkiem i papryczką, następnie dodajemy pieczarki i brukselkę, na samym końcu dodajemy szpinak i duśmy pod przykryciem około 5 - 10 minut Nie zapomnijcie na końcu o śmietanie :) Zapraszam! www.pojdziewcycki.pl