Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron z indykiem i winogronami"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11148
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3850
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11148
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3850
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Składniki
Mięso oczyścić, osuszyć, pokroić w kostkę, winogrona umyć, oberwać z gałązek, pokroić i usunąć pestki. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Na lekko rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, następnie dodać mięso, a gdy się będzie miękkie, dorzucić winogrona. Smażyć 1-2 minuty, mieszając i połączyć z makaronem. Dodać tymianek.
Rozdzielić na porcje. Podawać posypane kruszonym serem pleśniowym.
ok. 35 minut
Danie dobrze smakuje też serwowane jako sałatka na zimno. Wtedy smażymy tylko mięso, a winogrona wkrajamy surowe.Źródło: Twoje Imperium