Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron z indykiem i winogronami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7893
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3127
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7893
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3127
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
Mięso oczyścić, osuszyć, pokroić w kostkę, winogrona umyć, oberwać z gałązek, pokroić i usunąć pestki. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Na lekko rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, następnie dodać mięso, a gdy się będzie miękkie, dorzucić winogrona. Smażyć 1-2 minuty, mieszając i połączyć z makaronem. Dodać tymianek.
Rozdzielić na porcje. Podawać posypane kruszonym serem pleśniowym.
ok. 35 minut
Danie dobrze smakuje też serwowane jako sałatka na zimno. Wtedy smażymy tylko mięso, a winogrona wkrajamy surowe.Źródło: Twoje Imperium