Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z indykiem i winogronami

Makaron z indykiem i winogronami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Makaron z indykiem i winogronami"

Składniki

  • 4 porcje makaronu
  • 40 dag piersi z indyka
  • 40 dag winogron
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka siekanej cebuli
  • 10 dag sera pleśniowego
  • kilka gałązek tymianku
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron z indykiem i winogronami

Przygotowanie

  1. Mięso oczyścić, osuszyć, pokroić w kostkę, winogrona umyć, oberwać z gałązek, pokroić i usunąć pestki. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

  2. Na lekko rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, następnie dodać mięso, a gdy się będzie miękkie, dorzucić winogrona. Smażyć 1-2 minuty, mieszając i połączyć z makaronem. Dodać tymianek.

  3. Rozdzielić na porcje. Podawać posypane kruszonym serem pleśniowym.

  4. ok. 35 minut

  5. Danie dobrze smakuje też serwowane jako sałatka na zimno. Wtedy smażymy tylko mięso, a winogrona wkrajamy surowe.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń