Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron z indykiem i winogronami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Mięso oczyścić, osuszyć, pokroić w kostkę, winogrona umyć, oberwać z gałązek, pokroić i usunąć pestki. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Na lekko rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, następnie dodać mięso, a gdy się będzie miękkie, dorzucić winogrona. Smażyć 1-2 minuty, mieszając i połączyć z makaronem. Dodać tymianek.
Rozdzielić na porcje. Podawać posypane kruszonym serem pleśniowym.
ok. 35 minut
Danie dobrze smakuje też serwowane jako sałatka na zimno. Wtedy smażymy tylko mięso, a winogrona wkrajamy surowe.Źródło: Twoje Imperium