Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu, wyśmienity smak hiszpańskiej kuchni.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1447
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1447
Składniki
Posiekaj oliwki i czosnek. Obierz pomidora ze skórki a następnie pokrój w kostkę. Obierz i podziel krewetki.
Ugotuj wywar wykorzystując głowy i muszle krewetek. Odcedź resztki krewetek. Na pozostałym wywarze ugotuj makaron.
Na patelnię wlej odrobinę oliwy z oliwek. Na małym ogniu podsmaż czosnek i papryczkę chilli. Dodaj oregano i pomidory. Całość podsmażaj 5 minut. Następnie dorzuć krewetki i oliwki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Smaż całość przez kolejnych kilka minut.
Ugotuj makaron w krewetkowym wywarze aż będzie al dente. Odcedź i wymieszaj z sosem