Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu, wyśmienity smak hiszpańskiej kuchni.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8026
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 357
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3522
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8026
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 357
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3522
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Składniki
Posiekaj oliwki i czosnek. Obierz pomidora ze skórki a następnie pokrój w kostkę. Obierz i podziel krewetki.
Ugotuj wywar wykorzystując głowy i muszle krewetek. Odcedź resztki krewetek. Na pozostałym wywarze ugotuj makaron.
Na patelnię wlej odrobinę oliwy z oliwek. Na małym ogniu podsmaż czosnek i papryczkę chilli. Dodaj oregano i pomidory. Całość podsmażaj 5 minut. Następnie dorzuć krewetki i oliwki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Smaż całość przez kolejnych kilka minut.
Ugotuj makaron w krewetkowym wywarze aż będzie al dente. Odcedź i wymieszaj z sosem