Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne mięso kurczka jest znakomite do kulinarnych eksperymentów
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 23
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5678
Polecam.
Odsłon: 1096
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 150
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 428
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 23
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5678
Polecam.
Odsłon: 1096
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 150
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 428
Składniki
Przygotuj kurczka: natrzyj mięso sola i pieprzem. Podgrzej oliwę, wrzuć masło. Gdy sie rozpuści włóż mięso i smaż delikatnie kołysząc patelnią. Gdy mięso sie przyrumieni z każdej strony włóż je na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ugotuj tagliatelle w wodzie z kostka bulionową. Na patelni rozgrzej resztę oliwy i masła. Zeszklij czosnek i cebulę, włóż pieczarki i posól aby szybciej puściły sok. Gdy sok z grzybów odparuje dodaj czerwony pieprz i smaż lekko poruszając patelnią. Dodaj rozmaryn wlej wino i gotuj aż część sosou wyparuje. Teraz wlej śmietanę i ponownie zredukuj sos. Dodaj pokrojonogo kurczka i osączone tagliatelle. Wymieszaj przypraw i odrazu podawaj.