Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne mięso kurczka jest znakomite do kulinarnych eksperymentów
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 115
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 193
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 633
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 96
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 29
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 115
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 193
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 633
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 96
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 29
Składniki
Przygotuj kurczka: natrzyj mięso sola i pieprzem. Podgrzej oliwę, wrzuć masło. Gdy sie rozpuści włóż mięso i smaż delikatnie kołysząc patelnią. Gdy mięso sie przyrumieni z każdej strony włóż je na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ugotuj tagliatelle w wodzie z kostka bulionową. Na patelni rozgrzej resztę oliwy i masła. Zeszklij czosnek i cebulę, włóż pieczarki i posól aby szybciej puściły sok. Gdy sok z grzybów odparuje dodaj czerwony pieprz i smaż lekko poruszając patelnią. Dodaj rozmaryn wlej wino i gotuj aż część sosou wyparuje. Teraz wlej śmietanę i ponownie zredukuj sos. Dodaj pokrojonogo kurczka i osączone tagliatelle. Wymieszaj przypraw i odrazu podawaj.