Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne mięso kurczka jest znakomite do kulinarnych eksperymentów
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2367
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1498
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3650
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1382
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2367
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1498
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3650
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1382
Składniki
Przygotuj kurczka: natrzyj mięso sola i pieprzem. Podgrzej oliwę, wrzuć masło. Gdy sie rozpuści włóż mięso i smaż delikatnie kołysząc patelnią. Gdy mięso sie przyrumieni z każdej strony włóż je na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ugotuj tagliatelle w wodzie z kostka bulionową. Na patelni rozgrzej resztę oliwy i masła. Zeszklij czosnek i cebulę, włóż pieczarki i posól aby szybciej puściły sok. Gdy sok z grzybów odparuje dodaj czerwony pieprz i smaż lekko poruszając patelnią. Dodaj rozmaryn wlej wino i gotuj aż część sosou wyparuje. Teraz wlej śmietanę i ponownie zredukuj sos. Dodaj pokrojonogo kurczka i osączone tagliatelle. Wymieszaj przypraw i odrazu podawaj.