Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne mięso kurczka jest znakomite do kulinarnych eksperymentów
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2337
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 183
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2337
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 183
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 172
Składniki
Przygotuj kurczka: natrzyj mięso sola i pieprzem. Podgrzej oliwę, wrzuć masło. Gdy sie rozpuści włóż mięso i smaż delikatnie kołysząc patelnią. Gdy mięso sie przyrumieni z każdej strony włóż je na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ugotuj tagliatelle w wodzie z kostka bulionową. Na patelni rozgrzej resztę oliwy i masła. Zeszklij czosnek i cebulę, włóż pieczarki i posól aby szybciej puściły sok. Gdy sok z grzybów odparuje dodaj czerwony pieprz i smaż lekko poruszając patelnią. Dodaj rozmaryn wlej wino i gotuj aż część sosou wyparuje. Teraz wlej śmietanę i ponownie zredukuj sos. Dodaj pokrojonogo kurczka i osączone tagliatelle. Wymieszaj przypraw i odrazu podawaj.